FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi får af og til spørgsmål ift. fotografering i institutioner. Her er nogle af de meste stillede.

Har du et spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, så send endelig en besked eller ring på tlf. 81 71 25 00, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Hvad koster det at få fotografen ud i institutionen?

Fotograferingen er absolut gratis og uden omkostninger for både institution og forældre. Besøget finansieres gennem de billeder, som forældrene eventuelt køber. Der er ingen købetvang, og det er selvfølgelig helt uforpligtende.

Tager i også gruppebilleder af stuerne?

Ja, vi tager altid et gruppebillede af hver enkelt stue. Gruppebilleder kan købes til samme priser som de øvrige billeder.

Hvor længe ligger billederne i galleriet?

Billederne ligger som udgangspunkt tilgængeligt indtil årets afslutning. Dvs. 31. december det år, børnene er fotograferet. Alle billeder slettes uigenkaldeligt her, og kan ikke genskabes.

Jeg har glemt login oplysningerne til billederne. Hvad gør jeg?

Det kan ske. Send en mail med information om dit barns institution og hvornår fotografen var på besøg. Så sender vi loginoplysningerne til dig indenfor 1 hverdag, såfremt galleriet stadig er tilgængeligt.

Hvor lang tid går der før jeg modtager billederne?

Billederne sendes som udgangspunkt samlet til institutionen med ca. 14 dages interval. Læs eventuelt vores handelsbetingelser.

Hvor mange billeder laver I af hvert barn?

Vores fotografer forsøger altid at lave minimum to forskellige, gode billeder af hvert barn. Sommetider flere, men sjældent færre.
Nogle børn er mindre begejstrede for at blive fotograferet end andre, og nogle kan have en dårlig dag. Det betyder typisk, at de gode billeder er færre end sædvanligt.

Vi er altid opmærksomme på det enkelte barn, og tager selvfølgelig hensyn, hvis barnet reagerer negativt på vores tilstedeværelse. Vi vil gerne have det gode billede, men ikke for enhver pris. Vi udviser også respekt.

Hvor lang tid går der fra fotografering i institutionen til billederne er tilgængelige online?

Det afhænger af institutionens størrelse, men som udgangspunkt 4-7 hverdage. Når vi er færdige med billederne lægges de op i et galleri, og forældrene får login oplysninger på SMS.

Bliver billeder lagt i samme galleri som andre børn?

Pga. måden vi fotograferer børnene på, kan vi i praksis ikke holde dem adskilt og sende individuelle logins ud.
Når billederne er færdige, bliver alle billeder derfor lagt op i samme galleri. Vi sorterer dem, så alle billeder af samme barn ligger samlet.

Kan jeg bestille et billede i den modsatte farve-konvertering (farve eller sort/hvid)

Ja, vi laver professionelle, manuelle konverteringer til sort/hvid ved bestillinger over kr. 290,-
Bare skriv en kommentar til ordren, når du bestiller, så sørger vi for at du får billederne i den ønskede farvekonvertering.

Kan jeg bestille digitale billeder?

Ja, som noget ret unikt tilbyder vi også download af digitale filer, så du har mulighed for selv at printe eller bruge på internet, social media o.l.
Endda til en rigtig god pris. Bare kr. 159,- pr/fil. Filerne er op til hele 4096 pixels på den lange led og i 300 DPI, sRGB.

Kan man bestille større print end dem, der fremgår på siden?

Den maksimale størrelse, du kan bestille i galleriet hos Små Minder er 45 x 30 cm. Til gengæld kan du købe billedfilen til download, og selv sørge for fremkaldelse. Disse filer indeholder typisk nok data til meget store print.

Vi modtager også specielle bestillinger på mail eller telefon, såfremt I ønsker et andet produkt, end de der kan købes i galleriet.

Vi tilbyder ikke hjælp til egen-fremkaldelse, og kan ikke stilles til ansvar for kvaliteten af print, der bestilles uden om Små Minder. Du kan læse lidt herunder, for at få mere viden om, hvordan du bærer dig ad med at fremkalde selv.

Hvad skal jeg vide, hvis jeg selv vil fremkalde billeder, der er købt digitalt hos Små Minder?

Brug et professionelt fotolaboratorium, og sørg for at eventuel “automatisk billedoptimering/forbedring” er slået fra, da det ødelægger billedernes farver.

Hvis du bestiller mange eller store print, kan det være klogt at bestille et prøveprint inden, så du er sikker på resultatet.

Små Minder yder ikke teknisk hjælp til egen-fremkaldelse og kan ikke stilles til ansvar for kvaliteten heraf.

Jeg ønsker ikke at mit barn fotograferes

Det respekterer vores fotografer selvfølgelig.

Forud for besøget, beder vi daginstitutionens personale informere forældrene om, at vores fotografer kommer. Hvis du ikke ønsker dit barn fotograferet, så giver du blot institutionen besked.

Vi rådfører os altid med personalet i institutionen inden og under fotograferingen, og forhører os om der er forældre, der har udtrykt ønske om, ikke at få deres barn fotograferet. Herefter undlader vores fotograf(er) naturligvis at fotografere det pågældende barn.

Hvis du har flere spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at skrive en besked eller ringe.

SKRIV TIL OS – VI ELSKER POST